Apunta-t'hi

La foguera infantil de Florida-Portatge guanya el primer premi de La Colla!

El guardó està dotat amb 2.000 euros 

FLORIDA PORTATGE
Foguera infantil Florida-Portatge
21 de juny 2022 - 10:19

"Divertidament intel·ligent" s'ha endut el primer premi de La Colla a les Fogueres d'Alacant i ha portat la comissió de Florida-Portatge al pòdium de les festes de 2022.

El monument, obra de l'artista Raúl García Pertusa amb disseny de Paco Camallonga, convida a pensar els més menuts i menudes com a forma d'alliberament, a través de diverses escenes que fomenten la imaginació, la creativitat i l'ús responsable de les xarxes socials, la cura del medi ambient, la lectura, l'escriptura i posa en valor la igualtat entre gèneres i races. 

Entre les referències a À Punt, trobem una escena en què veiem Baby Yoda intentant aprendre el nom de la nova televisió de la Comunitat Valenciana. 

Foguera infantil Sèneca-Autobusos
Foguera infantil Sèneca-Autobusos

El segon premi, dotat amb 1.000 €, ha sigut per a la foguera Sèneca-Autobusos, amb el lema "Salvem els nostres mars", de l’artista Óscar Villada. Aquest monument recorda a les noves generacions la importància de preservar els ecosistemes marins.

El tercer premi, de 500 €, se l'ha emportat la foguera de les Carolines Altes, de l'artista Alejandro Cano. El monument porta per lema "Alacant respira pels seus parcs" i homenatja els espais verds de la ciutat, des dels més moderns de Lo Morant o del Tossal fins als més tradicionals, com el Portal d'Elx, el parc de Canalejas o el panteó de Quijano.

Foguera infantil Carolines Altes
Foguera infantil Carolines Altes

El jurat de La Colla, format per Laia i Pau, i Bea Ponce (periodista de la delegació d'Alacant) ha emés el seu veredicte després de visitar les set comissions candidates i ha valorat la foguera infantil de Florida-Portatge com la que millor promou els drets i valors de la infància, incorporats en la carta de valors d’À Punt Mèdia.

També han tingut en compte que la qualitat dels materials i acabats de les fogueretes, l'originalitat de les escenes i també si hi havia referència a qualsevol dels continguts dels mitjans d’À Punt (ràdio, televisió, web, xarxes socials, presentadors, presentadores, programes). 

Les tres fogueres infantils guanyadores rebran el corresponent estendard amb menció de la concessió del premi, que es lliuraran en l’acte oficial de la Federació de les Fogueres de Sant Joan. Les tres comissions també participaran en un reportatge en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

Una vegada atorgats els premis de La Colla a les fogueres infantils del jurat oficial d'À Punt, arranquen els premis del públic a les fogueres infantils d'Alacant! I ja pots votar a través del web d'À Punt! Tens de temps fins al dijous 23. El resultat es farà públic el 24 de juny a les 11:00 hores en el web i les xarxes socials. 

La Colla comboia en les Fogueres d'Alacant!

També et pot interessar

stats