Apunta-t'hi

La foguera infantil de Sèneca-Autobusos guanya el primer premi de La Colla!

La comissió celebra el 50 aniversari enguany i fa doblet amb el segon premi infantil de la Federació de Fogueres

Laia i Pau amb la foguera Infantil Sèneca-Autobusos
Laia i Pau amb la foguera Infantil Sèneca-Autobusos
21 de juny 2023 - 10:17

"Òptikus" s'ha endut el primer premi de La Colla a les Fogueres d'Alacant i ha portat la comissió de Sèneca-Autobusos a l'Olimp de les festes del 2023, ja que ha fet doblet de pòdium gràcies al guardó de plata que li ha atorgat la Federació amb 105 vots.

El monument, de Sergio Alcañiz, reflexiona sobre els drets i els valors de la infància i com integrar xiquets i xiquetes en un món diferent, on tots i totes tinguen oportunitats, siguen d’on siguen i amb diferents capacitats.

Escena de La Colla a la foguera infantil Sèneca-Autobusos
Escena de La Colla a la foguera infantil Sèneca-Autobusos

El guardó, dotat amb 2.000 euros, premia la foguera infantil de Sèneca-Autobusos. És una àgora que ens porta a reflexionar sobre la percepció del món que ens envolta, on La Colla d’À Punt és el punt de trobada per a la felicitat de la xicalla, una felicitat que prové de valorar les xicotetes coses del dia a dia i on es fomenta la integració i la defensa d’un món igual per a tots i totes. Aposta per resoldre temes preocupants com la depressió infantil amb la creació espais on la il·lusió i la felicitat canvien la percepció de les coses, i prioritzar la integració de menuts i menudes amb deficiències visuals, auditives, físiques i mentals.

Laia i Pau a la foguera infantil Sagrada Família
Laia i Pau a la foguera infantil Sagrada Família

El segon premi, dotat amb 1.000 €, ha sigut per a la foguera Sagrada Família, amb el lema "Alacant, entre muntanyes", de l’artista Miriam García Sandemetrio. Un guardó que se suma a l'èxit en l'exposició del ninot on aconseguiren indultar les dues figures presentades, tant l'adulta com la infantil. Així, el jurat de La Colla coincideix amb el jurat popular a l'hora de valorar la qualitat d'aquest monument infantil que representa el cicle de la natura. Es veuen una dona i una xiqueta que gaudeixen dels nostres boscos i com l'ésser humà els fa malbé tirant fem i botant-los foc. També hi ha un bomber que apaga un incendi i una xiqueta que replanta el bosc perquè torne a ser el que era. La televisió d'À Punt està representada amb una escena on un càmera i reporter de la cadena són els primers a informar de tot el que passa a la nostra terra.

El jurat del premis La Colla amb membres de la comissió infantil de la foguera Avinguda Loring-Estació
El jurat del premis La Colla amb membres de la comissió infantil de la foguera Avinguda Loring-Estació

El tercer premi, de 500 €, se l'ha emportat la foguera de l'avinguda Loring - Estació, dels artistes Xavier Gurrea i Ricard Balanzà. El monument porta per lema "Esclat de Festa" i homenatja l’esclat de la palmera que anuncia la cremà, perquè consideren que és el moment en què es condensen les emocions i les experiències viscudes al llarg dels dies de festa. Al voltant de la foguera apareixen els personatges que la fan possible: artistes, pirotècnics, festers, belleses, bombers i tot aquell personal de comunicació i difusió de la cultura festiva tan arrelada a les nostres terres valencianes, com ara les estreles de La Colla que et comboien perquè vingues a Alacant a gaudir de les Fogueres i viure-les plenament i difonen la nostra cultura i el seu tarannà, compartint actes que es fan entre tots i totes en harmonia amb l’estima cap a la nostra llengua.

Jurat dels premis de La Colla amb el president i la bellesa de la foguera infantil de Sèneca-Autobusos
Jurat dels premis de La Colla amb el president i la bellesa de la foguera infantil de Sèneca-Autobusos

El jurat de La Colla, format per Laia, Pau i Bea Ponce (periodista de la delegació d'Alacant) ha emés el veredicte després de visitar les deu comissions candidates i ha valorat la foguera infantil de Sèneca-Autobusos com la que millor promou els drets i valors de la infància, incorporats en la Carta de Valors d’À Punt Mèdia, i ha coincidit amb el jurat oficial de la Federació de Fogueres en la qualitat dels materials i els acabats, i l'originalitat de les escenes, que li ha atorgat el segon premi oficial amb 105 vots. 

Les tres fogueres infantils guanyadores rebran el corresponent estendard amb menció de la concessió del premi, que es lliuraran en l’acte oficial de la Federació de les Fogueres de Sant Joan. Les tres comissions també participaran en un reportatge en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

Els ninots de Laia i Pau a la foguera infantil de l'Avinguda Loring-Estació
Els ninots de Laia i Pau a la foguera infantil de l'Avinguda Loring-Estació

Una vegada atorgats els premis de La Colla a les fogueres infantils del jurat oficial d'À Punt, arranquen els premis del públic a les fogueres infantils d'Alacant! I ja pots votar a través del web d'À Punt! Tens de temps fins al dijous 23. El resultat es farà públic el 24 de juny a les 11:00 hores en el web i les xarxes socials.

La Colla comboia en les Fogueres d'Alacant!

També et pot interessar

stats