Apunta-t'hi

La gaiata infantil Hort dels Corders guanya el premi de La Colla a la millor il·luminació

És la gaiata número 5 i està inspirada en la ciutat de Castelló de la Plana i la seua fundació.

Gaiata Hort dels Corders 2024
Gaiata Hort dels Corders, guanyadora 1r premi La Colla a millor il·luminació 2024
06 de març 2024 - 10:02

La comissió infantil de la gaiata Hort dels Corders està d'enhorabona després d'haver guanyat el premi de La Colla d’À Punt per la Magdalena, gràcies al qual s'emportarà 750 euros, un estendard commemoratiu i participarà en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt.

El monument que els ha donat aquest guardó està inspirat en la ciutat de Castelló de la Plana i la seua fundació, que es commemora any rere any durant les Festes de la Magdalena. El jurat, format pels presentadors d'À Punt Ferran Cano, Berta Báidez i Mathies Muñoz, ha valorat l'excepcional il·luminació d'aquesta gaiata i ha destacat la creativitat i originalitat en la decoració. 

Gaiata infantil Hort dels Corders, guanyadora 1r premi La Colla 2024
Gaiata infantil Hort dels Corders, guanyadora 1r premi La Colla 2024

La base de la gaiata representa la muntanya del Castell Vell i la part central recorda i compara com era la vida ací en el passat i actualment. També representa l'ofici de la ceràmica, tan important en la ciutat i tota la província. 

Segons conta la llegenda, els habitants del Castell Vell van baixar a la ciutat la vesprada del tercer diumenge de Quaresma, i aquest trasllat va prendre un caire festiu. Van penjar fanals dels gaiatos per a il·luminar-se per la previsible nit que passarien al ras i van lligar els xiquets i xiquetes amb cordes al fust, perquè no es perderen durant el camí. És aquesta història la que es representa en els huit braços de la gaiata, on veiem els xiquets i les xiquetes quan baixaren del Castell Vell a la ciutat amb els seus gaiatos amb el fanal de llum. 

Detalls de la gaiata infantil Hort dels Corders de 2024
Detalls de la gaiata infantil Hort dels Corders de 2024

L'ajuntament i la cocatedral de Santa Maria estan representats en les vidrieres d'aquesta gaiata que es corona amb el gaiato il·luminat que guia tots els xiquets i xiquetes dels sectors i la ciutat. 

El segon premi de La Colla d'À Punt per la Magdalena, valorat en 500 euros, ha sigut per a la gaiata Farola-Ravalet, la número 6, que també s'ha endut el tercer premi de la Junta de Festes. Es tracta d'un monument d'estil art noveau i molt lluminós per ser totalment de vidre. Tota l'estructura d'aquesta gaiata són vidrieres pintades a mà amb vidres apegats un a un per ressaltar. 

Gaiata infantil Farola-Ravalet, guanyadora del 2on premi La Colla 2024
Gaiata infantil Farola-Ravalet, guanyadora del 2on premi La Colla 2024

I L'Armelar s'ha endut el tercer premi de La Colla d'À Punt per la Magdalena, valorat en 250 euros, amb una gaiata infantil que simbolitza el cel blau i vermellós de les nostres primaveres, amb el predomini del color rosa i el blau celeste.  

Gaiata L'Armelar, 3r premi de La Colla 2024
Gaiata L'Armelar, 3r premi de La Colla 2024

Les gaiates són esclats de llum, sense foc ni fum, que commemoren la fundació de la ciutat. Les tres comissions guanyadores rebran els premis en l'acte de lliurament de la Junta de Festes. Enhorabona a tots i totes i gràcies per participar!

I ara, La Colla continua comboiant les festes de la Magdalena amb més premis! Perquè ara et toca a tu decidir quina és la teua gaiata infantil favorita!

Entra en el web d'À Punt i vota la que més t'agrade. Ací trobaràs les deu gaiates infantils candidates als premis de La Colla a la Magdalena i que ara opten al premi del públic. Tria la teua, i vota!

Tens de temps fins al dia 8 de març, a les 10 h. Després desvelarem quin monument ha obtingut més vots i és el que més us agrada, i, per tant, el guanyador del premi del públic de La Colla d'À Punt dotat amb 500 euros.

Vinga! No perdes més temps i fes clic! La Colla i À Punt us desitgem una festa plena!

També et pot interessar

stats