Apunta-t'hi

La gaiata infantil RafalaFena guanya els premis de La Colla a la millor il·luminació

Aquesta comissió també ha rebut el primer premi a millor gaiata infantil 2023 de la Junta de Festes de Castelló de la Plana

"Origens", la gaiata número 16 Rafalapena
"Origens", la gaiata número 16 RafalaFena
15 de març 2023 - 10:07

És la gaiata número 16 i rebrà un premi de 1000 euros gràcies a un monument fet totalment de ceràmica i vidre reciclats, que conta l'essència de les festes de la Magdalena: l'origen de la romeria de les canyes, que uneix història i llegenda. 

L'artista África Macías i Nicolau, ha dissenyat "Origens", una gaiata amb 16 cilindres ceràmics que simbolitzen les canyes i tenen diferents textures que representen moments i elements típics de la festa: el pregó, les canyes, els rollets, els mocadors, la romeria, els brodats florals, les espardenyes, les joies de l'adreç de castellonera, les mascletaes, els petards, l'ofrena a la Mare de Déu del Lledó, els castells de focs d'artifici, l'escut de la gaiata i el de la ciutat de Castelló de la Plana. 

La gaiata també ha jugat en el disseny amb els números 1 i 6, els de la comissió. A banda de les 16 columnes que són les canyes, les mides són 1'6 metres d'ample i de llarg, 1'6 és la proporcio aurea de les canyes, 61 safates que simbolitzen la terra, els torrents d'aigua i la vegetació de la baixada de la muntanya a la plana. 

RafalaFena ha fet un monument bén complet que s'ha endut l'unanimitat de tots els jurats, el de la Junta de Festes de Castelló de la Plana i el de La Colla d'À Punt, format per Pau, Laia i L'Streamer.

"Natura", la gaiata infantil número 15 Sequiol
"Natura", la gaiata infantil número 15 Sequiol

El segon premi, de 500 euros en metàl·lic i l'estendard de record, ha sigut per a la gaiata número 15 de la comissió Sequiol, que presentat un monument anomenat "Natura" i porta dos tipus d'il•luminació. D'una banda tenim tota la llum blanca fixa que il•lumina les vidrieres i realça la talla de fusta policromada que trobem als braços de les quatre diagonals, amb ajuda dels huit fanalets, posats estratègicament sobre ells. I d'altra, uns joc de llums i colors programats per a 6 minuts d'espectacle en què destaquen un efecte flama i una simulació del fluir de l'aigua d'una font. 

Els metacrilats del cos central estan fets a mà amb pintures translúcides pigmentades sobre els quals sobreïxen una infinitat de detalls de flors i flulles en tres dimensions.

"El bosc de Náyade", gaiata infantil número 13 Sensal
"El bosc de Náyade", gaiata infantil número 13 Sensal

La gaiata número 13 Sensal, es du el tercer guardó, dota de 250 euros i l'estendard commemoratiu. Es tracta d'un monument dissenyat per Elia Fajardo i Rodríguez que porta el lema "El bosc de Náyade" i està decorat amb motius estacionals, tardor i hivern, que donen pas a unes vidrieres de flors primaverals. 

Les gaiates són esclats de llum, sense foc ni fum, que commemoren la fundació de la ciutat. Les tres comissions guanyadores rebran els premis en l'acte de lliurament de la Junta de Festes. Enhorabona a tots i totes i gràcies per participar!

I ara, La Colla continua comboiant les festes de la Magdalena amb més premis! Perquè ara et toca a tu decidir quina és la teua gaiata infantil favorita!

Entra en el web d'À Punt i vota la que més t'agrade. Ací trobaràs les 10 gaiates infantils candidates als premis de La Colla a la Magdalena i que ara opten al premi del públic. Tria la teua, i vota!

Tens de temps fins al dia 17 de març, a les 10 h. Després desvelarem quin monument ha obtingut més vots i és el que més us agrada, i, per tant, el guanyador del premi del públic de La Colla d'À Punt dotat amb 1.000 euros.

Vinga! No perdes més temps i fes clic! La Colla i À Punt us desitgem una festa plena!

També et pot interessar

stats