Apunta-t'hi

El jurat visita les fogueres infantils candidates als premis de La Colla

Gemma Juan, Esteve i Carles Navarro valoren cinc fogueres al llarg de tot el matí

El jurat dels premis de La Colla 2024 a la Foguera infantil d'El Port d'Alacant
El jurat dels premis de La Colla 2024 a la Foguera infantil d'El Port d'Alacant
20 de juny 2024 - 13:44

Els presentadors d'À Punt han desembarcat de bon matí a Alacant per a començar la seua ruta per les fogueres infantils candidates als premis de La Colla del 2024. 

La primera foguera que han visitat ha sigut la de Sèneca-Autobusos, que presenta una foguera infantil amb el lema "Oníria i insomnia" i que representa la dualitat del món dels somnis, on s'enfronta tot allò que somiem aconseguir durant la infància contra tot allò que ens preocupa, i ací estan les feretes per a fer por o fer riure, segons convinga.

El jurat de La Colla amb la bellesa i el president infantils de la foguera Sèneca-Autobusos de 2024
El jurat de La Colla amb la bellesa i el president infantils de la foguera Sèneca-Autobusos de 2024

Després, Gemma Juan, Esteve i Carles Navarro han estat a la foguera del Port d'Alacant. El monument infantil compta la història de com una xiqueta, Ona, es va convertir un dia en sirena. Un grup de meduses, decideixen satisfer-la de valors fonamentals per a viure en la societat de hui dia. Així, una d'elles suma a la seua cua el valor de la convivència, la solidaritat i el respecte a la diversitat; una altra, l'amor per la cultura i el coneixement; una tercera, l'interés pels hàbits saludables; i així, la resta li van aportar el respecte per la igualtat de gèneres, l'amor pel patrimoni popular de la terra en la qual naixes i l'ús responsable de les noves tecnologies. 

El jurat dels premis La Colla a les Fogueres d'Alacant 2024 amb la comissio i el monument infantil de Sant Antoni de baix
El jurat dels premis La Colla a les Fogueres d'Alacant 2024 amb la comissio i el monument infantil de Sant Antoni de baix

El recorregut del jurat de La Colla ha continuat amb la visita a la foguera infantil de Sant Antoni de Baix, que presenta als premis de La Colla el monument "Cel", que és el nom d'una xiqueta amb trastorn de l'espectre autista (TEA), que veu el món a través d'una lent màgica i meravellosa, on cada element del seu entorn és part d'una simfonia perfecta. La foguera vol transmetre els valors de diversitat, respecte i enriquiment cultural i social de manera creativa i emotiva, i que la diferència, en lloc de ser una barrera, és un pont cap a mons nous i emocionants. Veiem el logotipus del programa '400', presentat per Pere Aznar i que va dedicar un episodi a la diversitat i la inclusió. La representació de "Cel" és rica i multifacètica, evita estereotips i ofereix una imatge positiva i poderosa perquè és un ésser ple de meravelles i possibilitats. 

Foguera infantil 2024 de Florida-Portatge
Foguera infantil 2024 de Florida-Portatge

La següent foguera a visitar ha sigut la de Florida-Portatge, que presenta el monument infantil 'Créixer' i anuncia que la televisió de la Comunitat Valenciana està À Punt i prou. Ha sigut trasplantat per a créixer de “Nou”. 

Finalment, el nostre jurat ha aterrat a la comissió Francisco Albert, on la seua foguera infantil i els seus representants esperaven per a mostrar-los com veuen ells les retransmissions de les mascletaes per À Punt, des de la plaça dels Estels.

Visita a la foguera infantil Francisco Albert 2024
Visita a la foguera infantil Francisco Albert 2024

Els cinc monuments opten a tres premis en metàl·lic de 750, 500 i 250 € per al primer, segons i tercer premi respectivament, més un estendard commemoratiu. Les tres fogueres guanyadores també participaran en un reportatge en algun dels programes d’entreteniment o informatius d’À Punt Mèdia.

Els Premis La Colla a les Fogueres tenen com a objecte guardonar la foguera infantil que millor promou els drets i valors de la infantesa incorporats en la Carta de valors d’À Punt Mèdia. El jurat també valora les escenes que facen referència a qualsevol dels continguts i/o presentadors i presentadores de la ràdio i/o televisió d’À Punt i l'originalitat de l’escena representada i la qualitat dels materials i acabats.

Ninots de les fogueres infantils candidates als premis La Colla a les Fogueres 2024
Ninots de les fogueres infantils candidates als premis La Colla a les Fogueres 2024

Esta vesprada coneixerem el veredicte del jurat de La Colla, al mateix temps que la resta de premis oficials de la Federació de Fogueres de Sant Joan. Podreu assabentar-vos també dels resultats a través del web de La Colla. Després, prepareu-vos per a votar i expressar el vostre veredicte, perquè demà començarà la votació popular a la foguera infantil favorita de La Colla a través del web d'À Punt, que s'emportarà un premi de 500 euros.

Gràcies a totes les fogueres que han participat en els Premis La Colla a les Fogueres!

La Colla comboia en les Fogueres de Sant Joan d'Alacant!

També et pot interessar

stats